‘Wij bieden hardware en software onder één dak en spreken de taal van de vleessector. Dat overtuigt’

Uit onderzoek van Axians blijkt dat één op de drie bedrijven in de maakindustrie in Nederland het moeilijk vindt om voor hun organisatie digitale ontwikkelingen te vertalen naar de eigen sector. Dat hoeft niet te gelden voor machinebouwers en vleesverwerkende bedrijven in de vleessector, want zij kunnen een beroep doen op VMB Automation, dat juist is gespecialiseerd in het ontwerpen en realiseren van hard- en software voor besturingstechnieken in deze industrie. “wij bieden hardware en software onder één dak, waar veel bedrijven juist het één of het ander aanbieden. Bovendien spreken wij de taal van de vleessector. Dat overtuigt”, aldus directeur Arie Verhoeven.

Klik hier voor het artikel

Lees meer
Open Bedrijven Dag

Wij zetten onze deuren open op 25 januari 2020

Altijd al eens achter de schermen bij onze locatie in Eersel willen kijken? Kom een kijkje nemen en ontdek hoe onze werkwijze is, hoe wij panelen bouwen en software ontwikkelen voor de besturingstechniek. Het gehele proces lopen wij graag met je door.

Wij staan uiteraard ook klaar om jouw vragen te beantwoorden onder het genot van een hapje en een drankje! Wij kijken uit naar jouw bezoek, tot dan!

Lees meer

Is uw elektronische besturing klaar voor de toekomst?

De ervaring leert dat we steeds vaker in onze markt een behoefte zien aan retrofits van elektrotechnische machinebesturingen. Op het moment van de vraagstelling worden we geconfronteerd met nauwelijks – tot niet onderhouden besturingen.

Lees meer
UL

Toename van controle op de normen UL en CSA in de Verenigde Staten en Canada

Levert uw bedrijf schakelkasten bestemd voor de Noord-Amerikaanse markt? Dan is het noodzakelijk om te voldoen aan normen die sterk afwijken van de Europese normen. Niet alleen vanwege verzekeringstechnische redenen maar ook omdat in de Verenigde Staten en Canada er steeds meer controles op de gestelde normen worden uitgevoerd.

In de Verenigde Staten moet er worden voldaan aan de norm UL508A en in Canada geldt de norm CSA C22.2 No. 14. Deze normen zijn gericht op de elektrotechniek en gebaseerd op de brandveiligheid. VMB kan voor u de hardware-engineering en de bouw van schakelkasten verzorgen, inclusief het certificaat om aan deze normen te voldoen. Het vraagt componenten die in Europa niet gebruikelijk zijn en er dient tijdens de engineering veel meer gedocumenteerd te worden.

VMB Automation wordt elk kwartaal via een audit vanuit UL en CSA gecontroleerd op onderdelen zoals proces, toegepaste materiaal, keuring van gereedschappen en gebouwde schakelkasten. Om de kwaliteit te garanderen is het belangrijk om volgens de gestelde regels te werken. Wij vinden dit echter vanzelfsprekend.

VMB Automation is dan ook úw partner op het gebied hardware-engineering en de bouw van schakelkasten bestemd voor de Noord-Amerikaanse markt.

Lees meer
KempenTech 2019

Save the date: KempenTech 2019

Op vrijdag 24 mei en zaterdag 25 mei 2019 barst KempenTech weer los. De zesde editie staat wederom in het teken van techniek en Kempisch ondernemerschap. Tijdens de nationale Dutch Technology Week krijgt u de gelegenheid om kennis te maken met innovaties, technische hoogstandjes en nieuwe en bekende bedrijven uit de Kempen.

KempenTech bestaat uit verschillende programmaonderdelen voor ondernemers, jongeren en scholieren, inwoners van de Kempen en andere geïnteresseerden.

KempenTech voor jong en oud
Op zaterdag 25 mei is de familiedag van KempenTech. Iedereen is van harte uitgenodigd om kennis te komen maken met de technische snufjes die gepresenteerd worden. KempenTech is leuk voor jong en oud. Voor kinderen is het een grote techniekspeeltuin. Kijken met de handjes mag!

Wat is er te doen?
Op 25 mei organiseert Werken in de Kempen opnieuw een grote Banenbeurs! Deze vindt plaats tijdens de KempenTech op het Kempisch Bedrijven Park in Hapert. Interessant als je op zoek bent naar een baan in diverse sectoren (naast techniek zijn er ook vacatures in zorg, administratie en meer). Heb je interesse in het bedrijfsleven in de regio, dan kun je naast de Werken in de Kempen Banenbeurs, ook rondstruinen over de KempenTech bedrijvenbeurs. Daar maak je kennis met innovatie, techniek en interessante bedrijven uit de Kempen.

KempenTech is het techniekevenement tijdens de Dutch Technology Week in de Brabantse Kempen.

VMB is er bij, jij ook?
Met ruim 6.000 bezoekers in 2018 blikken we terug op een geslaagd evenement. Dit jaar organiseren is er wederom een gevarieerd programma voor ondernemers, jongeren en scholieren, inwoners uit de Kempen en andere geïnteresseerden.

VMB heeft diverse interessante vacatures. Wij laten u graag alle ins- en outs weten tijdens de KemptenTech. Kom ook!

Kun je niet wachten? Ga naar https://werkenbijvmb.nl/ voor een actueel vacatureoverzicht.

KempenTech wordt gehouden op het Kempisch Bedrijvenpark, Diamantweg 52 in Hapert en georganiseerd door het Kempische Ondernemers PlatformWerken in de KempenVan der Aalst EventsTechniekportaal De Kempenhet Huis van de Brabantse Kempen en het Kempisch Bedrijvenpark.

Lees meer
Brainport Eindhoven

Brainport Eindhoven – de spilfunctie voor de industrie en een motor voor economische groei en banen in Nederland.

Onze vestiging in Eersel valt in het gebied van Brainport Eindhoven. Hier worden impactvolle, innovatieve technologieën ontwikkelt die ons leven aangenamer, veiliger en schoner maken. Dat is het uiteindelijke doel van de innovatieve technologieën die in Brainport Eindhoven worden ontwikkeld.

Samenwerkende bedrijven en kennisinstellingen produceren extreem nauwkeurige machines met hoge precisie. Bijvoorbeeld machines waarmee wereldwijd steeds kleinere chips worden geproduceerd. Essentieel voor duizenden toepassingen van smartphones tot zelfrijdende auto’s. Innovaties die impact hebben op ons leven. Dat is waarmee zij het verschil maken.

Samenwerking, focus, ambitie en vrijheid zijn de vier pijlers waarop het succes van Brainport Eindhoven rust. De pijlers die het mogelijk maken om baanbrekende technologieën te ontwikkelen. Met wereldwijde relevantie of zelfs noodzaak. Innovatie van vandaag die leidt tot oplossingen voor de vraagstukken van morgen als het gaat om duurzame energie, zorg, veiligheid, agrifood en mobiliteit. Hier komen innovaties in een stroomversnelling doordat bedrijven bewust kiezen voor een focus op baanbrekende technologieën die nog volop in ontwikkeling zijn. Pionieren 4.0 dus.

VMB Automation Zuid is onderdeel van het Brainport ecosysteem en daardoor nauw betrokken bij nieuwe ontwikkelingen en technologische innovaties. Wij zijn aanwezig bij meetings, delen onze kennis en leren van ondernemers uit de regio.

Meer weten over Brainport Eindhoven? Bekijk de promotiefilm via
https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=8fQTRGUdwHE
bezoek https://www.brainport.nl/ of neem contact met ons op via https://vmbautomation.com/contact-2/

Lees meer
Cursus NEN Vakbekwaam Persoon VP voor VMB
Presentatie cursus NEN Vakbekwaam Persoon VP voor VMB

Cursus NEN 3140 Vakbekwaam Persoon VP voor medewerkers VMB

VMB Automation is leverancier van een breed scala aan besturingstechnische oplossingen. Van software engineering, paneelbouw tot inbedrijf stellen en onderhoud, het gehele spectrum wordt bediend. VMB Automation zal hiertoe regelmatig moeten kunnen aantonen dat haar medewerkers voldoende ervaring hebben opgedaan en voldoende zijn opgeleid en bijgeschoold op het vlak van Elektrotechniek en van Elektrotechnische veiligheidsrisico’s.

Medewerkers die aan elektrische installaties werken moeten periodiek opgeleid worden. VMB vindt het belangrijk dat haar medewerkers veilig te werk gaan. Daarom hebben alle medewerkers van VMB, die zelfstandig aan elektrische installaties werken, in januari 2019 de cursus NEN 3140 Vakbekwaam Persoon VP gevolgd. In de training staat veilig werken aan- en in de buurt van elektrische installaties centraal.

Door het volgen van deze training leren zij de eisen die een Vakbekwaam Persoon volgens de NEN 3140 norm aan het veilig werken stelt, waarover de medewerkers geïnstrueerd moeten worden en hoe de nieuwe verantwoordelijkheden en bevoegdheden geregeld zijn.

Tijdens de training kwamen de volgende onderwerpen aan de orde:

  • Wet en regelgeving
  • Basisbegrippen elektriciteit
  • Elektriciteit en veiligheid
  • Elektrotechnische werkzaamheden
  • Standaard werkzaamheden
  • Storingzoeken
  • Beveiligingstoestellen

Alle medewerkers hebben de cursus met een goed gevolg afgerond en zijn in staat om veilig te werk te gaan bij onze klussen.

Lees meer

VMB aanwezig op AgriFoodTech 2018

12 & 13 december 2018 | 09:30 – 17:00 uur | Brabanthallen ‘s-Hertogenbosch

AgriFoodTech is hét podium voor high tech & ICT ontwikkelingen in de Agri & Food sector met focus op effectiever, efficiënter, duurzamer of anders produceren. Het doel: de wereld blijvend van voedsel te voorzien, schaarste aan te pakken en in te spelen op de veranderende voedselketen.

U begrijpt, VMB kan hierbij niet ontbreken. Samen met Aptean heeft VMB Automation de Factory MES-toepassing gerealiseerd. Factory MES stelt operators in staat om productkwaliteit en een verscheidenheid aan andere controles uit te voeren als onderdeel van hun real-time, dagelijkse routine. Er hoeft geen papierwerk te worden ingediend – alleen eenvoudige, touchscreen- of handheld-technologie. Directe koppelingen naar barcodering / beeldherkenningshardware maken een volledige naleving van de verpakkingsvoorschriften mogelijk.

Tijdens deze beursdagen laten wij u hierover meer zien en vertellen wij u alles over deze toepassing. Wij ontmoeten u graag, stand 113.

Reserveer alvast uw gratis bezoek via https://agrifoodtech.nl/bezoekers/

Graag tot dan!

Lees meer

Deelnemer Open Bedrijven Dag 12 januari 2019

Werken in de Kempen organiseert op zaterdag 12 januari 2019 een Open Bedrijven Dag.

Kempische bedrijven zetten deze dag massaal de deuren open tussen 10.00 uur en 14.00 uur. En ook wij zetten de deuren open!

Altijd al eens ‘achter de schermen’ willen kijken? Mis de Open Bedrijven Dag dan niet! Het is een leuk en leerzaam uitstapje voor het hele gezin, maar ook heel handig als je op zoek bent naar een nieuwe baan of studierichting.

Zet het in je agenda, kom langs en maak kennis met VMB Automation en de (besturings-)techniek.

Meer weten over deze Open Bedrijven Dag? Kijk op www.werkenindekempen.nl.

Bekijk hier de flyer

Lees meer

Jubileumeditie Innovation Award ZHZ met vernieuwde opzet

Op woensdag 6 juni 2018 vindt tijdens een feestelijk event bij Hotel Ara Van der Valk in Zwijndrecht de vijfde editie plaats van de Innovation Award ZHZ. De jury van de Innovation Award ZHZ heeft uit negen inzendingen van hoog niveau vier genomineerden gekozen. (meer…)

Lees meer

Privacy settings

Welkom op onze site! Wij verzamelen verschillende soorten gegevens op onze website om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten uw wensen en eisen. Hieronder kunt bekijken welke onderdelen wij gebruiken, en kunt u deze optie eventueel uitschakelen.

Privacy verklaring | Sluit
Instellingen