Retrofit

Waarom zou u kiezen voor een retrofit? Uw productielijn is het kloppende hart van uw organisatie. Als deze installatie stopt, heeft u geen productie meer en heeft dit onmiddellijk financiële consequenties. Bij een retrofit wordt het hart van de installatie, ofwel de besturing, vervangen zodat deze weer jaren vooruit kan. Daarnaast is het mogelijk om aanpassingen door te voeren, waardoor de productie efficiënter wordt en de output stijgt.

Als u kijkt naar het mechanische deel van een machine kan daar onderhoud op worden uitgevoerd en delen vernieuwd. Voor de besturing ligt dit anders, omdat aanpassingen aan de besturing eigenlijk altijd softwarewijzigingen met zich mee brengen.

 

Hoe kan VMB Automation u hierin helpen?

VMB Automation is gespecialiseerd in het uitvoeren van retrofits. Om te beginnen gaan wij met u in gesprek om te kijken naar de huidige staat van de besturing. Ook bespreken we uw wensen als het gaat om wijzigingen ten opzichte van de huidige situatie. Na dit gesprek en een QuickScan bij uw productielijn stellen wij een begroting en verwacht resultaat op. Hiermee bent u in staat de terugverdientijd door te rekenen.

Hierna starten wij met een functionele omschrijving, waarin we de details van de werking van uw machine in kaart brengen en waarbij ook de gewenste wijzigingen worden meegenomen. Parallel hieraan wordt een nieuwe besturingskast ontworpen die voldoet aan de laatste normen en uw wensen.

De daadwerkelijke ombouw wordt goed voorbereid en in overleg met u ingepland. Op deze manier wordt de stilstand tijd zo kort mogelijk gehouden. Na de ombouw wordt u betrokken in het inbedrijf name proces om bij oplevering direct feeling met uw nieuwe besturing te hebben.

Als de besturing opgeleverd is, stopt VMB Automation niet. Wij kunnen op afstand service blijven verlenen en uw besturing verder optimaliseren. Doordat er nieuwe technieken zijn toegepast bent u nu ook in staat om procesdata te verzamelen voor uw eigen procesoptimalisatie. Ook hierin kan VMB Automation u blijvend ondersteunen.

 

Met een frisse blik uw besturing eens doornemen? Neem gerust contact op om te kijken wat we voor u kunnen betekenen.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Meer weten?

Wilt u meer informatie over dit blog ontvangen? Neem contact met ons op en we vertellen u er graag meer over.

Waar kunnen wij u bij helpen?

Liever persoonlijk contact?

Laat het ons weten, dan komen we bij u langs of organiseren we een teamsessie of telefoongesprek.