Werken in de techniek

Allereerst: wat verstaan we onder techniek? Dat is een simpele vraag, maar het antwoord is complexer. Aldus de Van Dale is techniek de bewerking of verrichting die nodig is om iets tot stand te brengen. Als mensen bedenken en maken we oplossingen op allerlei gebieden. We kunnen hierin steeds meer en hoe complexer, hoe mooier we het (zeker als techneut) vinden.

Toch is het moeilijk om arbeidskrachten voor de techniek te vinden, vooral omdat het imago van techniek nog altijd “je krijgt vuile handen” is, terwijl er al lang oplossingen bedacht zijn en weer verder uitgewerkt worden waarop die kreet niet meer van toepassing is. Het blijft indrukwekkend wat we allemaal kunnen bereiken en ook al bereikt hebben: van het bouwen van simpele constructies tot het lanceren van een raket naar de maan!

Alleen omdat techniek de laatste decennia niet bij ons maatschappelijk imago paste, is er weinig instroom via scholing geweest. Tel daar de vergrijzing en meer uitstroom bij op en we hebben daarmee onvoldoende mensen die het maken van oplossingen kunnen realiseren. Gelukkig is er een lichte verbetering: meer inschrijvingen voor een studie in de techniek! Omscholen is natuurlijk ook een optie. Wil jij weten of werken in de techniek iets voor jou is? Kom dan eens met ons kennismaken, wij kunnen je er alles over vertellen. Techniek = tof!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Meer weten?

Wilt u meer informatie over dit blog ontvangen? Neem contact met ons op en we vertellen u er graag meer over.

Waar kunnen wij u bij helpen?

Liever persoonlijk contact?

Laat het ons weten, dan komen we bij u langs of organiseren we een teamsessie of telefoongesprek.