Over ons

Multidisciplinaire aanpak

VMB Automation is een gerenommeerde organisatie gespecialiseerd in het ontwerpen en realiseren van hard- en software voor de machinebouw en proceswereld. VMB is opgericht in 2001. Onze opdrachtgevers zijn onder andere actief in de maritieme sector, on- en offshore sector, olie- en gassector, agro- en foodsector, watermanagement en de logistieke sector.

Bij ons zijn alle disciplines onder één dak gevestigd wat zich vertaalt in verschillende voordelen voor u. Zo kunt u rekenen op korte lijnen en door onze schaalgrootte kunnen we flexibel op uw wensen inspelen en daarmee de ‘time to market’ verkorten. Bovendien weten we de juiste kanalen te vinden om onze componenten of halffabricaten scherp in te kopen. Dit is één van de redenen dat steeds meer bedrijven ervoor kiezen om ontzorgd te worden door VMB Automation en we een gestage groei kunnen doormaken.

Ons bedrijf kenmerkt zich door een no-nonsense cultuur en onderscheidt zich daarmee nadrukkelijk van de grotere partijen in de markt. Met name het complete plaatje, tegenwoordig Smart Industry genoemd, spreekt klanten aan. We zijn gevestigd in Eindhoven en Hendrik Ido Ambacht alwaar we nauw samenwerken om onze klanten zo goed mogelijk te bedienen en stabiliteit te geven. Projecten worden door ons wereldwijd geïnstalleerd en in bedrijf gesteld.

 VMB Automation: 

Missie & visie

Hoogwaardige maatwerkoplossingen

Onder één dak bedienen we onze lokale- en internationale klanten met volledige kwalitatief hoogwaardige maatwerk oplossingen in de machinebesturingen.

Of het nu gaat om advies, ontwerp, engineering, modelering, software ontwikkeling of complete besturingskasten; wij helpen onze klanten met onze specialistische kennis en kunde.

Wij begrijpen dat bedrijfszekerheid in productieprocessen essentieel is voor onze klanten, daarom geven we ook ondersteuning via onze eigen serviceafdeling.
Samen met onze lokale en internationale klanten willen wij geautomatiseerde bedrijfsprocessen efficiënter maken en optimaliseren.

Dit betekent dat wij nieuwe ontwikkelingen nauw volgen om ons hoge kennisniveau continu op peil te houden en in staat zijn om zelf te ontwikkelen. En tevens te investeren en te groeien in zowel bedrijfsresultaat als bedrijfsomvang.

Team

Waar u en wij op bouwen

Sales and Innovation

Arie Verhoeven

Business Development Manager

Frank van Maaswaal

Sales

Wilco Huizer

Project Manager

Roger van Korven

Management Assistent

Jeanne Mast

Finance

Cor van Pelt

Finance

Marry Verhoeven

Duurzaamheid & MVO

Dat doen we niet, dat zijn we

VMB Automation streeft ernaar om haar projecten zo duurzaam mogelijk te realiseren, met daarbij aandacht voor Planet, People en Profit. Zo scheiden wij onze reststromen aan de bron en zetten deze waar mogelijk is weer in, zodat we een bijdrage leveren aan de circulariteit in onze keten. Met onze klanten en leveranciers bespreken we regelmatig hoe we het met elkaar nog beter kunnen organiseren.

De impact op onze omgeving proberen we zo veel mogelijk te reduceren, door regenwater op te vangen en in te zetten voor onze toiletten en beplanting. Met keuze van diversiteit in beplanting en inzet van bijenhotels leveren we hier eveneens een bijdrage aan.

Ons wagenpark bestaat voor meer dan 90% uit groene auto’s. Er is mogelijkheid om elektrisch te tanken op onze parkeerplaatsen. We wekken onze stroom zelf op, waardoor we als bedrijf klimaatneutraal zijn.

Onze MVO-doelstellingen zijn vastgelegd en worden getoetst middels ons ISO14001 certificaat.

Uiteraard is er aandacht voor het welzijn van onze medewerkers, door periodiek te praten over veiligheid, scholing en toekomstperspectief. Extern nemen wij onze verantwoordelijkheid door sponsoring van diverse organisaties, zowel lokaal als landelijk.

VMB Automation is koploper van het platform Duurzame Bedrijven Nederland.

Projectmanagement

Één aanspreekpunt 

Hoe omvangrijk, complex en/of internationaal uw project ook is, bij ons heeft u altijd één aanspreekpunt. Eén contactpersoon waarmee u inhoudelijk kunt sparren. Zo combineren we gestructureerd projectmanagement met inspirerende interactie.

Alle relevante projectdocumentatie houden wij bij in onze ERP-systeem waardoor alle betrokkenen werken met dezelfde informatie.

Waar kunnen wij u bij helpen?

Liever persoonlijk contact?

Laat het ons weten, dan komen we bij u langs of organiseren we een teamsessie of telefoongesprek.