Realisatie

Oplossingen van VMB Automation

In deze fase van uw project wordt de engineering omgezet naar een tastbaar geheel van paneelbouw en installatie van proces en/of machinebesturing.

Onder retrofit krijgen machines een nieuw leven waardoor ze weer jaren mee kunnen en vaak ook hogere productie-aantallen kunnen draaien.

Paneelbouw

Onze paneelbouwers hebben veel ervaring en stellen dezelfde hoge eisen als u aan het hart van uw besturing. Onze mensen van de paneelbouwafdeling werken geheel volgens de eisen van u als onze klant, met betrekking tot draadcodering, componentcodering en componentkeuze.
Tijdens de paneelbouw wordt er zoveel mogelijk geautomatiseerd tijdens het proces zodat we efficiënt en marktconform kunnen werken.

Installatie

Vanzelfsprekend zijn onze monteurs op de hoogte van de specifieke eisen en normeringen op installatiegebied. Bovendien kennen zij uw branche. Ze werken met goed uitgeruste bedrijfsmiddelen en gecertificeerde gereedschappen. Machine bekabeling kent voor ons geen geheimen. Alle monteurs zijn VCA gecertificeerd.

Kabelconfectie

Voor verschillende klanten en toepassingen maken wij kabelbomen of speciale kabels. Door dit goed voor te bereiden, is er op de installatielocatie minder tijd nodig omdat het daardoor werkt als “plug & play”.
Zeker bij terugkomende projecten ontdekken steeds meer klanten hier de voordelen van. De kabels worden na productie volledig uitgetest en van klantspecifieke bedrukkingen of labels voorzien.

Retrofit

Regelmatig voeren wij retrofitprojecten uit. Dat wil zeggen dat we een verouderde machine voorzien van een geheel nieuwe, moderne besturing. Dit is ook nodig omdat er steeds minder mensen zijn die verstand hebben van de oudere besturingen.  Van tevoren maken we samen met de opdrachtgever een plan qua budget en planning. Dit is belangrijk omdat we vaak te maken hebben met een beperkt tijdslot om de machine om te bouwen.
Tijdens de realisatiefase wordt het ontwerp zo uitgedacht dat we zoveel mogelijk voor kunnen bereiden tijdens het draaien van de machine. Zo kunnen we de downtime van het ombouwen minimaliseren. Onze ervaren operators vertalen de nieuwe software dusdanig, waardoor er weer een betrouwbare besturing ontstaat die jarenlang meekan.

Waar kunnen wij u bij helpen?