Schoon drinkwater door de besturing van VMB

UV straling doodt bacteriën in water
VMB Automation heeft in opdracht van Berson een aantal controllers geprogrammeerd die ervoor zorgen dat UV reactors kunnen worden aangestuurd. Hierbij zorgt de UV reactor ervoor dat UV lampen worden aangestuurd, die er op hun beurt weer voor zorgen dat bacteriën in een vloeistof (in dit geval water) worden afgebroken. Bij dit proces is het belangrijk dat er niet te veel of te weinig UV straling wordt afgegeven. Om de juiste UV intensiteit te bepalen, is er met verschillende methodes rekening gehouden, namelijk met Dose, DVGW, USEPA, NWRI en AF3-val.

Technische gegevens
Bij dit project is een custom made controller van ED&A gebruikt. Hierbij zijn de I/O en controllerfiguratie in 1 file opgenomen, waardoor het mogelijk is om met de standaard software diverse installaties aan te sturen.  In totaal kan de controller 18 UV reactors tegelijk aansturen. De aansturing van de lampen in deze UV Reactor(s) is configureerbaar en kan via de conventionele (digitaal), elektronische (analoog) of via Modbus die communiceert met NEDAP of ETA+ driver.  Ook is volledige Modbus interactie ten behoeve van Scada systemen mogelijk.

Privacy settings

Welkom op onze site! Wij verzamelen verschillende soorten gegevens op onze website om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten uw wensen en eisen. Hieronder kunt bekijken welke onderdelen wij gebruiken, en kunt u deze optie eventueel uitschakelen.

Privacy verklaring | Sluit