Voor elke software-oplossing denkt er een team van VMB met ons mee

Diffutherm BV in Hapert is Private-Label specialist met een grote diversiteit aan klanten waaronder een groot aantal multinationals.

Het gloednieuw pand van Diffutherm is in totaal 26000 m2 groot. Het imposante gebouw heeft een capaciteit van maar liefst 30.000 ton. De talloze mixers en kneders zorgen dat de verschillende soorten coatings, lijmen en kitten geschikt worden gemaakt voor productie. En dan zijn er twee tankparken waar 80 tanks kunnen staan voor grondstoffen en eindproducten (de opslagtanks met ruimte voor oplosmiddelen tot 1000m3 liter) en de vulmachines inclusief inline etiketteren.

Professionele partners

Tijdens ons bezoek worden we rondgeleid door het hoofd van de Technische Dienst. Hij geeft aan dat binnen Diffutherm alles draait om veiligheid, kwaliteit, efficiency en duurzaamheid. En bij zo’n professionele organisatie horen ook professionele partners. Dat is de belangrijkste reden waarom Diffutherm al jaren samenwerkt met VMB Automation
VMB is verantwoordelijk voor het besturingsgedeelte van onze machines en productielijnen. De besturingssystemen sturen bijvoorbeeld de meng- en kneedmachines aan. Aan de hand van een recept wordt het eindproduct geproduceerd. Met de afvulmachines worden de eindverpakking afgevuld. Maar er zijn ook systemen die ervoor zorgen dat bigbags met grondstoffen van a naar b worden vervoerd. Met dit systeem wordt een bigbag van 1000 kg leeggezogen en naar een gekozen menger getransporteerd. Hierdoor hoeft er geen fysieke belasting aan te pas komen. Met pompen worden grondstoffen via buizen naar opslagtanks vervoerd.

Korte lijnen 

Over alles is – onder andere samen met VMB – zorgvuldig nagedacht, zeker als het gaat om veiligheid.

De temperatuur en de druk worden continu nauwkeurig gemeten. Als de temperatuur te hoog wordt, zal de besturing de machine direct uitschakelen. Elke machinegroep heeft een eigen scherm waar onze operators alle handelingen gedetailleerd in de gaten kunnen houden en indien gewenst zelf het proces kunnen beïnvloeden. De samenwerking met VMB Automation is gebaseerd op een jarenlang wederzijds vertrouwen. “Voor elke software-oplossing denkt er een team van VMB met ons mee. De korte lijnen werken erg prettig: we kunnen rekenen op eerlijke feedback, medewerkers van VMB durven het ook te zeggen als we het anders moeten doen. Eén dag in de week zijn er mensen van VMB bij ons op locatie aanwezig. Voor eenvoudige storingen of aanpassingen kunnen zij op afstand meekijken en inloggen in ons systeem.

Over Diffutherm BV

Diffutherm BV in Hapert (NL) is al bijna 50 jaar specialist in ontwikkeling en productie van Underbody Coatings (anticorrosie, anti-steenslag, geluidsdempend), lijmen en afdichtingen. 

De voornaamste markt is de automotive industry (auto’s, industrie, trucks, caravans). Verder levert Diffutherm aan de bouw (daken, etc.) en industrie (roestwering, dampremmers en speciale afdichtingen). Het betreft altijd markten waar hoge eisen gesteld worden aan constante kwaliteit en duurzaamheid. Naast eigen formulaties biedt Diffutherm haar grotere klanten ook de mogelijkheid op eigen recept te produceren. Uiteraard gebeurt ook dit volgens de laatste normen en onder strikte veiligheidsprincipes. Vertrouwelijkheid en discretie worden altijd door Diffutherm gegarandeerd!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Meer weten?

Meer weten over dit klantverhaal? Wij vertellen je er graag over.

Waar kunnen wij u bij helpen?

Liever persoonlijk contact?

Laat het ons weten, dan komen we bij u langs of organiseren we een teamsessie of telefoongesprek.