VMB ontwikkelt software voor energiebesparing in datacenter

Energiereductie 

Het ontwerp dat bedacht werd voorkomt deze problemen en gebruikt daarnaast amper energie voor de luchtcirculatie. “Het energiegebruik voor luchtcirculatie is vrijwel nihil. Door de lucht rustig rond te laten lopen levert dat al snel een reductie op van 7%. Dat is een enorme energie- en kostenbesparing als je bedenkt dat datacenters meer energie verbruiken dan de totale vliegtuigindustrie. Daarnaast voorkomt het concept het optreden van hoge luchtsnelheden (veel wind) en vermindert het gerelateerde energieverbruik, het onderhoud, hotspots en initiële investeringen.” 

Goed ontwerp

Al deze factoren staan of vallen, met een goed ontwerp. In die fase kwam ook VMB Automation in beeld. “De kleine luchtkoelers bevinden zich in de gang als onderdeel van de scheidingswand tussen de gang en de dataroom of de ruimte onder de verhoogde vloer. In deze gang wordt de lucht voorbereid om de dataroom binnen te gaan. De retourlucht wordt gemengd – indien beschikbaar – met de buitenlucht en – indien nodig – bevochtigd, gefilterd en gekoeld. Sensoren meten de luchtdruk en de temperaturen en hier komt slimme software aan te pas. In nauwe samenwerking met de klant ontwikkelde VMB Automation de software die is opgeslagen in een gebruiksvriendelijk besturingskastje. De hardware is op maat gemaakt en hierbij is gebruik gemaakt van dataprotocollen die geheel los staan van het datacenter. Dit om beveiligingsreden en kabels te reduceren. Het concept kan op deze manier snel worden geïnstalleerd. Door modulaire opbouw kan het ook gemakkelijk worden opgeschaald. 

Duurzame bedrijfsvoering 

Het product wordt wereldwijd op de markt gezet. VMB Automation streeft ernaar om haar projecten zo duurzaam mogelijk te realiseren, waarbij ze goed wil omgaan met grondstoffen en fossiele brandstoffen.” 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Meer weten?

Meer weten over dit klantverhaal? Wij vertellen je er graag over.

Waar kunnen wij u bij helpen?

Liever persoonlijk contact?

Laat het ons weten, dan komen we bij u langs of organiseren we een teamsessie of telefoongesprek.