VMB heeft in korte tijd iets moois neergezet

LIQAL is een bedrijf dat turnkey gassystemen installeert voor haar klanten.
Zo werd zij gevraagd voor het ontwerp en de realisatie van verschillende tankstations in België. Deze turnkey-realisatie is geschikt voor vrachtwagens. Jorg Raven is oprichter en CEO van het jonge en ambitieuze bedrijf. Hij vertelt waarom de vraag naar stations met een alternatieve brandstof dan diesel toeneemt. “LNG, ook wel vloeibaar aardgas genoemd, wordt beschouwd als een schoner en goedkoper alternatief voor diesel. Vooral voor gebruik bij zwaar wegtransport is het een interessante optie. Steeds meer fabrikanten leveren af-fabriek trucks die rijden op deze brandstof. De verwachting is dat de vraag naar LNG de komende tijd zal stijgen en dat meer tankstations overwegen om de brandstof aan te bieden.”

Juiste manier

Voor het laatste project werd VMB Automation gevraagd om de besturing te realiseren en de bijbehorende hardware te leveren. VMB Heeft in opdracht van LIQAL de kastinrichting, de kastbouw en kastinstallatie verzorgd. Bovendien heeft zij ook kleppen en sensoren geleverd en de benodigde draden getrokken. Omdat de software door de programmeurs van onze opdrachtgever werd aangeleverd, was het zaak dat de mensen van VMB exact wisten op welke manier de besturing werkt. Door goed te luisteren begrepen zij goed wat wij wilden en wisten zij de klus op juiste manier uit te voeren.”

Ingewikkelde technologieën

LIQAL schakelde VMB in omdat bedrijven uit het netwerk al goede ervaringen met VMB hadden opgedaan. Ook Raven kijkt tevreden terug op de samenwerking. “Ondanks de ingewikkelde technologieën zoals de grote drukverschillen en de verschillende veiligheidsprotocollen heeft VMB in een korte tijd iets moois neergezet. En ook onze klant is tevreden, zeker omdat dit de eerste keer was dat we op deze wijze samen hebben gewerkt. De samenwerking is goed bevallen en onze intentie is er om VMB bij dergelijke projecten wederom in te schakelen.”

Over LIQAL

LIQAL uit Breda levert turnkey gassystemen waarmee alternatieve brandstoffen zoals LNG en Waterstof kunnen worden geleverd aan de transportsector en de industrie.

Denk hierbij aan tankstations om vrachtwagens LNG te laten tanken in plaats van diesel en ook tankstations om bijvoorbeeld elektrische auto’s met een brandstofcel op waterstof te laten rijden. Bij LIQAL werken gepassioneerde specialisten die slimme oplossingen bieden gericht op het behalen van kostenvoordeel en emissieverlaging voor het bedrijf van haar klanten. De technische diensten van LIQAL helpen de systemen te verbeteren, operationele problemen op te lossen en/of nieuwe systemen te ontwerpen. De systemen van LIQAL voldoen aan de hoogste internationale normen en uiteraard aan de lokale regelgeving.

Opdrachtgever:

LIQAL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Meer weten?

Meer weten over dit klantverhaal? Wij vertellen je er graag over.

Waar kunnen wij u bij helpen?

Liever persoonlijk contact?

Laat het ons weten, dan komen we bij u langs of organiseren we een teamsessie of telefoongesprek.