Ventilatiesysteem potgrondfabriek snel geleverd

Voor een internationale leverancier in potgrond hebben wij de besturing van een gloednieuw ventilatie- en ontstoffingssysteem ontworpen en gerealiseerd. Dit systeem hangt in de ruimte waar de transportbanden samen komen en de potgrond wordt voorzien van toevoegingen volgens klantspecificatie. De potgrond bestaat uit kalk, meststoffen, zouten, zwart- en witveen. Het is noodzakelijk dat de luchtvochtigheid in deze ruimte laag is, zodat de verschillende stoffen niet gaan verkleven. Deze grondstoffen worden gemengd in opslagbunkers. Door het mengen van de verschillende stoffen en de lage luchtvochtigheid is het in deze ruimte erg stoffig. Een ventilatie-/afzuigsysteem was gewenst.

Dit systeem wordt bedient door middel van een SCADA systeem. SCADA is software die gegevens kan lezen en schrijven vanaf bijvoorbeeld een PLC-systeem. Het SCADA-systeem communiceert door middel van ethernet en haalt de gegevens uit de PLC. De PLC besturing controleert de temperatuur en de luchtvochtigheid in de mestruimte en speelt hierop in. Vanaf de verschillende pc’s is het besturingssysteem gemakkelijk te bedienen.

Nadat wij opdracht hebben gekregen om deze besturing te realiseren zijn onze hardware engineers aan de slag gegaan met de electrotechnische tekeningen. Na goedkeuring hebben paneelbouwers de besturing gemaakt op onze locatie in Hendrik Ido Ambacht. Nadat de besturingskast is getest, heeft onze installatiemonteur deze bij de klant in bedrijf gesteld. VMB heeft tevens de complete besturing geleverd, inclusief de koppeling met het SCADA systeem.

Deze opdracht behoefde een snelle levertijd om zo stofvrij het nieuwe seizoen in te gaan. Snelle actie was vereist. Vanwege overcapaciteit op het ventilatiesysteem wordt via een proportionele regeling de overcapaciteit ingezet in ruimte eronder om ook daar stof af te zuigen.

Al met al een complete besturing van ontwerp tot realisatie waarbij VMB Automation alle disciplines heeft kunnen inzetten om tot een optimaal resultaat te komen. Ook hier heeft VMB Automation zijn kennis en ervaring kunnen toepassen en is het project tot volle tevredenheid van de klant opgeleverd.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Meer weten?

Meer weten over dit klantverhaal? Wij vertellen je er graag over.

Waar kunnen wij u bij helpen?

Liever persoonlijk contact?

Laat het ons weten, dan komen we bij u langs of organiseren we een teamsessie of telefoongesprek.