Nieuw besturingssysteem Timmers Caravan stalling

Er was echter een groot probleem; het besturingssysteem had een storing en werkte niet meer. Onze storingsmonteur is er direct heengegaan om het probleem te verhelpen. Ter plaatse bleek de huidige besturing zodanig verouderd te zijn dat het systeem niet meer als vanouds zou kunnen werken. Een uitdaging volgde; de caravans stonden in de PC genummerd en waren nu onvindbaar omdat het systeem niet werkte. We hebben een noodoplossing gerealiseerd zodat de caravans wel bereikbaar waren en de klant geholpen was.

In overleg met de klant hebben wij een nieuwe besturing geëngineerd en gerealiseerd. Deze nieuwe besturing is gebaseerd op het oude systeem. Terwijl de paneelbouwers de besturingskasten aan het bouwen waren, werd er door onze programmeurs de nieuwe software geschreven. Later is het geheel geïmplementeerd en ter plaatse in bedrijf gesteld.

De caravanstalling heeft 2 verdiepingen van 5 rijen caravans. De nieuwe besturing wordt aangestuurd door een Omron PLC Touch Panel HMI. Deze PLC is door middel van een glasvezelkabel gekoppeld aan de IO. Vanaf de PLC is de besturing gemakkelijk te bedienen door de genummerde caravan aan te klikken. Daarna zoekt de besturing geheel automatisch de gevraagde caravan en volgt na enige roulatie de juiste caravan bij de uitgang.

Voorheen werd het systeem bediend vanaf een oude PC. Het nieuwe besturingssysteem is dankzij de Omron PLC 2 keer zo snel als het oude systeem. De sensoren hebben wij hierdoor opnieuw afgesteld aan de huidige snelheid en besturing.

Na een korte uitleg aan de klant is het project naar volle tevredenheid van de klant afgerond en kan er sneller en makkelijker gekampeerd worden.

VMB Automation B.V. kijkt terug op een positief en leuk project. Tijdens de installatie werden de monteurs regelmatig verrast door vele lekkernijen wat het werk voor hen extra leuk maakte. Wij danken Timmers Caravan Stalling voor het gestelde vertrouwen in VMB Automation B.V.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Meer weten?

Meer weten over dit klantverhaal? Wij vertellen je er graag over.

Waar kunnen wij u bij helpen?

Liever persoonlijk contact?

Laat het ons weten, dan komen we bij u langs of organiseren we een teamsessie of telefoongesprek.