“Met deze productielijnen blijven we een stap op de concurrentie voor”

Het authentieke pand van Vrijdag Premium Printing in Eindhoven is een bekend gebouw in de regio. Toen de regio Eindhoven nog één van de grootste tabak producerende gebieden ter wereld was, drukte het familiebedrijf al verpakkingen, etiketten, sigarenringen- en bandjes voor de vele tabaksbedrijven in de buurt. Inmiddels levert Vrijdag haar producten over de gehele wereld (70% van de producten wordt geëxporteerd). Eén van de redenen is dat Vrijdag Premium Printing met haar tijd is blijven meegaan en machines heeft ontwikkeld die aansluiten op de hedendaagse vraag van de afnemers. 
Stap voor op de concurrentie 
Trots toont Edwin Wagemakers – Productieleider afwerking en kartonnage – de moderne productieomgeving van Vrijdag Premium Printing. Tientallen indrukwekkende machines zijn volop in beweging om sigaren- en sigarettendoosjes, sigarenbandjes en luxe etiketten te produceren. Een gedeelte van de drukkerij bestaat uit machineparken met drukpersen die standaard ingekocht kunnen worden. Daarnaast is er een afdeling met unieke machines die in eigen beheer zijn ontworpen. Wagemakers vertelt dat Vrijdag Premium Printing met deze productielijnen een stap voor op de concurrentie kan blijven. “De machines blinken uit vanwege hun nauwkeurigheid en snelheid. Door gebruik te maken van de nieuwste technologieën zijn wij in staat sneller te produceren, sneller van formaat te wisselen en minder afval te verwezenlijken.” 

Betrokken bij het proces

Vanaf het begin is VMB Automation betrokken geweest bij de ontwikkeling van de machines. “De medewerkers van VMB Automation hebben de expertise in huis en weten wat wij willen. Alle specifieke apparaten voor de besturing zijn door VMB geleverd. Het gaat om vier productielijnen die gemiddeld uit zes à zeven machines bestaan en zes stand-alone machines. De machines kunnen in een relatief korte doorlooptijd karton en drukwerk assembleren, confectioneren, stansen en de doosjes geheel automatisch inpakken. Ook kleinere orders kunnen zo snel en eenvoudig verwerkt worden.”

Snel reageren 

Afgelopen jaar nog zijn er in samenwerking met VMB twee etikettering-units gegenereerd waarmee losse etiketten om de doosjes geplakt kunnen worden. “Het is fijn dat de mensen van VMB met ons meedenken en snel kunnen reageren op onze vraag. Dat geldt ook voor het onderhoud dat ze aan ons machinepark verrichten. De servicegraad is hoog. Bij storingen bijvoorbeeld reageren de medewerkers direct en adequaat.

Over Vrijdag Premium Printing 

Vrijdag Premium Printing te Eindhoven is gespecialiseerd in het produceren van premium etiketten en verpakkingen van hoge kwaliteit. 

Onder haar talloze afnemers bevinden zich producenten van, veelal luxe, consumentenartikelen met gerenommeerde merknamen uit de wereld van tabak, champagne, bier, gedistilleerd, koffie, cosmetica, sieraden en chocolade. De producten van Vrijdag Premium Printing vinden onder andere hun weg binnen Europa, de Verenigde Staten en het Caraïbisch gebied.
Vrijdag Premium Printing werd in 1905 als steendrukkerij opgericht door Louis Vrijdag. 

In die tijd drukte het bedrijf voornamelijk bladmuziek. In de afgelopen honderdtwaalf jaar groeide Vrijdag Premium Printing tot wat het nu is: een zeer moderne en wereldwijd opererende premium printing onderneming, waar met gebruikmaking van de hedendaagse technieken zoals onder andere preging, bronzen en stansen, kwalitatief hoogstaande etiketten en verpakkingen worden geproduceerd. 

Opdrachtgever:

Vrijdag Premium Printing

Facebook
Twitter
LinkedIn

Meer weten?

Meer weten over dit klantverhaal? Wij vertellen je er graag over.

Waar kunnen wij u bij helpen?

Liever persoonlijk contact?

Laat het ons weten, dan komen we bij u langs of organiseren we een teamsessie of telefoongesprek.