Hatenboer-water: Water van de juiste kwaliteit

“In 1906 is de familie Hatenboer begonnen met het leveren van drinkwater aan schepen in de Rotterdamse haven,” zo steekt De Ruijter van wal. “Vandaag de dag zijn we nog steeds met zes waterschepen actief in de haven.” Hatenboer-Water kent dus een lange historie op watergebied. In Schiedam zijn circa 100 medewerkers actief om voor allerhande ‘watervragen’ wereldwijd een oplossing te bieden; zowel in de offshore en maritieme sector, als in de tuinbouw en diverse industrieën. Vier jaar geleden is er een vestiging in Singapore geopend, waar zo’n tien medewerkers de markt in Zuidoost Azië bewerken. Zo is Hatenboer-Water uitgegroeid tot een internationaal opererende fullservice speler in de markt voor waterbehandeling.

Maatwerk

Waterbehandeling en waterzuivering zijn ingewikkelde processen en bestaan kort samengevat uit diverse stappen van filtratie, zuivering en desinfectie. Vooral bij zoet oppervlaktewater of bij hergebruik van afvalwater, is de potentie van vervuiling (biologisch) groot. Om een waterbehandelingsinstallatie dan toch stabiel te kunnen laten opereren, moeten de juiste filtratietechniek en daarnaast de procesomstandigheden goed worden gekozen. Van A tot Z denken ze daarvoor met de klant mee bij Hatenboer-Water. Soms is een standaard oplossing beschikbaar, maar heel vaak komen ze ook tot maatwerk. De Ruijter: “Wij doen alles in eigen huis, van verkoop en daarna het ontwerp en de productie van waterbehandelingssystemen, maar ook de installatie, de inbedrijfstelling en het onderhoud.” Bij die activiteiten speelt ook VMB Automation de laatste jaren een rol. “Van oudsher besteden wij het bouwen van schakelkasten en besturingstechnieken uit,” vervolgt De Ruijter. “Zo zijn we ook in contact gekomen met VMB. Dit bedrijf heeft een goede naam in de markt en past bij onze bedrijfsfilosofie. Ook wij gaan voor topkwaliteit en stellen de klant centraal. Alleen op deze wijze kun je een rol van betekenis spelen in de maritieme sector, een wereld waarin wij specifiek actief zijn.”

Meerwaarde

In de ruime productiehal wordt aan een aantal filterinstallaties van behoorlijk grote omvang gewerkt. In één van deze installaties is een drietal medewerkers van VMB Automation druk aan het werk. “Dat is eveneens een meerwaarde van VMB,” zo licht De Ruijter toe. “VMB doet meer dan alleen het leveren van denkkracht en oplossingen aandragen op besturingsgebied. Ook het uitvoeren van de elektrawerkzaamheden is bij hen in goede handen. Een mooi voorbeeld is deze installatie waarbij de kabelwerkzaamheden zich in de laatste fase bevinden.” Op de vraag waarom VMB zo goed bij de bedrijfsfilosofie van Hatenboer-Water past, hoeft De Ruijter niet na te denken. “Wij zijn een familiebedrijf. Onze manier van werken komt sterk overeen met die van VMB en dan praat ik over mentaliteit, arbeidsethos, expertise, flexibiliteit en kwaliteit. Met regelmaat zijn hier voor een langere periode medewerkers van VMB aan het werk. Zij passen perfect in onze bedrijfsvoering.”

Schaars

Als we niet oppassen is water over niet al te lange tijd een schaars product. Hatenboer-Water is zich daar ten volle van bewust. “Onze missie is om ons wereldwijde klantenbestand duurzaam te voorzien van water van de juiste kwaliteit. Dat kan ook verder reiken dan ons klantenbestand. Wij ontwikkelen en leveren daarvoor een uitgebalanceerde mix van technologieën, producten en diensten. Afhankelijkheid van water is niet te onderschatten aangezien het een belangrijke rol vervult in ons dagelijks leven. Daarom streven wij naar honderd procent betrouwbaarheid in al onze processen en VMB Automation is daarbij één van onze partners. Nu en in de toekomst,” zo eindigt De Ruijter.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Meer weten?

Meer weten over dit klantverhaal? Wij vertellen je er graag over.

Waar kunnen wij u bij helpen?

Liever persoonlijk contact?

Laat het ons weten, dan komen we bij u langs of organiseren we een teamsessie of telefoongesprek.