Door ons op besturingsgebied volledig te ontzorgen, maakt VMB het verschil

De Lindor gentle touch technologie is ontwikkeld voor het mengen en verwerken van fijne poeders, granulaten en natuurlijke producten. Mengen met een hoge homogeniteit in een kort tijdsbestek is een van de grootste voordelen van deze technologie.

Zelfs erg sensitieve, fragiele producten kunnen worden gemengd en verwerkt zonder breuk, verwarming door wrijving. Op de locatie in Dordrecht spreken we met Engineering Manager Akko van der Lee en Managing Director Bastiaan Soeteman. “De sleutel tot ons succes is dat onze mengers geen kracht op het product uitoefenen maar het product in de menger door de zwaartekracht vrij laten lopen zodat er geen wrijving of segregatie optreedt. De machines zijn zo ontwikkeld dat ze de producten wel mengen, maar niet kapot maken,” legt Soeteman uit.

Uitdagende besturing

Als het om de besturing van de machines gaat, wordt VMB Automation regelmatig ingeschakeld. Zeker als de besturing afwijkend of complex is. Van der Lee: “Omdat wij voor verschillende toepassingen mengmachines ontwikkelen, is niet alle besturing standaard.

De mensen van VMB bezitten veel kennis, denken tijdens de engineering met ons mee en zijn vanaf het offertetraject tot aan de productie betrokken.” Van der Lee geeft voorbeelden van projecten die om een uitdagende besturing vroegen. “Voor een bedrijf dat stremsels en kleurstoffen mengt moest er besturing gemaakt worden, waardoor er gewerkt kan worden onder bijzondere omstandigheden. Het mengproces kan nu bij -60˚ plaatsvinden, terwijl de machine bij +105˚ schoongemaakt gemaakt kan worden. Tevens hebben wij in samenwerking met VMB een zeer speciale installatie gebouwd om chemicaliën te mengen, waarbij bijzonder veel veiligheid vereist is.”

Flexibel

Ongeveer 5 jaar geleden ontstond de samenwerking tussen Lindor en VMB. Soeteman: “Samen met de directeur Arie Verhoeven zat ik in het regio-bestuur van de FME. Hij sprak me aan en vroeg me of VMB iets voor ons kon betekenen. Toen er een installatie in een fabriek in Saoedi Arabië stilstond, heb ik contact met Arie opgenomen. Medewerkers van VMB zijn er direct naar toegegaan en hebben heel snel de installatie weer aan de gang gekregen.” Volgens Van der Lee is dit voorbeeld kenmerkend voor VMB. “Vragen worden snel beantwoord, offertes worden snel gemaakt en indien nodig schuiven medewerkers bij onze klanten aan tafel of kijken ze via internet op afstand mee. Bij VMB Automation kun je op een goede service rekenen. De mensen zijn flexibel en nemen ons veel werk uit handen. Door ons op besturingsgebied volledig te ontzorgen, maken ze het verschil.”

Over Lindor

Lindor werd opgericht in 1963 als een machinefabriek voor lokale toelevering.Sindsdien heeft het bedrijf zich ontwikkeld in een wereldwijde leverancier van poeder en granulaat mengers, coating- en droog systemen.

Lindor houdt zich bezig met de ontwikkeling, productie en verkoop van mengers voor droge producten. Denk hierbij aan producten als thee, muesli, babyvoeding, chemicaliën en wasmiddelen. De engineering-afdeling ontwikkelt mengers volgens de specificaties van de klant door het gebruik van moderne CAD-systemen en rekenmethoden. Om te voldoen aan de eisen van de klanten wereldwijd kan Lindor terugvallen op haar moderne fabriek en een ruim testcentrum, waar verschillende tests kunnen worden uitgevoerd. Naast het testcentrum in Dordrecht heeft Lindor testfaciliteiten in Japan, Singapore, India en het Verenigd Koninkrijk.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Meer weten?

Meer weten over dit klantverhaal? Wij vertellen je er graag over.

Waar kunnen wij u bij helpen?

Liever persoonlijk contact?

Laat het ons weten, dan komen we bij u langs of organiseren we een teamsessie of telefoongesprek.