Besturingskasten koelinstallatie Canada (UL/CSA)

De uitdaging in dit project was er om te zorgen dat de klant op een gemakkelijke manier kabels kan aansluiten op de klemmenstrook, spanning op het paneel kan zetten en de installatie eenvoudig in bedrijf kan stellen. Kortom ‘Plug and Play Panelen’ afleveren. Dit alles moest snel gebeuren, want de productie kon niet achterblijven. Wij zijn daarom snel en zorgvuldig van start gegaan. 

De besturingskasten werden geheel gebouwd volgens de toegestuurde tekeningen van de klant. Alle benodigde handelingen zijn in de eigen werkplaats verricht. Hiermee is bereikt dat de communicatielijnen tussen de klant en de werkvoorbereiding van VMB kort blijft. 

In het paneel zijn compacte motorstarters van Schneider toegepast voor de aansturing van ventilatoren. Het paneel is opgebouwd uit 8 gekoppelde Rittal kasten. De opstelling van de componenten in de kasten is zo ontworpen dat de hoofdstroom en besturing zomin mogelijk met elkaar verweven zijn. 

Hoewel er bij de klant eerst twijfel was of dit binnen het gestelde termijn uitgevoerd kon worden, is het project naar volle tevredenheid van de klant (en binnen het gestelde termijn) opgeleverd. Zelfs zo snel, dat wij eerder gereed waren dan de klant. 

Voor de oplevering zijn de besturingskasten getest volgens het VMB-protocol en zijn de kasten voorzien van het ‘VMB keurmerk’. Hiermee garanderen wij kwaliteit! 

De kasten gebouwd en gekeurd volgens de CSA normering zodat deze mogen worden toegepast in Canada.  

De kasten zijn bij ons in de werkplaats in een zeecontainer geladen en direct op transport naar Canada gegaan. Op deze manier hebben we de klant ook ontzorgd.  

Facebook
Twitter
LinkedIn

Meer weten?

Meer weten over dit klantverhaal? Wij vertellen je er graag over.

Waar kunnen wij u bij helpen?

Liever persoonlijk contact?

Laat het ons weten, dan komen we bij u langs of organiseren we een teamsessie of telefoongesprek.