Automatiseren kratbelading kleinbrood

Onlangs hebben wij hard gewerkt aan een project van Vallei Techniek voor een grote bakkerij in Nederland. 24 uur per dag worden er heel veel broden in de vrachtwagens geladen voor transport naar de winkels.

Voordat het zover is moet er veel werk gebeuren. Het brood bakken, inpakken, stickeren, in kratten doen, kratten stapelen en ga zo maar door. Voorheen werd het brood handmatig in kratten gedaan en de kratten met de hand gestapeld.

De klant wilde het kratbeladen van kleinbrood en het stapelen van kratten automatiseren en vroeg Vallei Techniek dit te realiseren. VMB heeft in opdracht van Vallei Techniek voor dit project de besturing mogen uitvoeren. Uiteindelijk zijn er 2 kleine robots geplaatst die de producten van twee lijnen pakken en in kratten plaatsen en een grote robot die de kratten op elkaar stapelt. Terwijl de productie door bleef gaan in de bestaande lijn is de besturing van de robots, inclusief de aanvoerbanen, door VMB geïnstalleerd.

Per uur kunnen er 24.000 bolletjes gedraaid worden. Dit is alleen te realiseren door de lijn te automatiseren. Daarnaast is het automatiseren van de productie veel efficiënter dan wanneer je het met mankracht doet.

Het was hard werken, rekening houdend met de bekende food-eisen. Zo hebben wij bijvoorbeeld een draadgoot gebruikt in plaats van een kabelgoot. Dit alles om aan de HCCP-normen te voldoen.

De opdracht is naar volle tevredenheid van de klant gerealiseerd en we kijken met een positieve blik terug!

In het NBT Magazine, het vakblad voor de totale bakkersbranche, kunt u nog meer lezen.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Meer weten?

Meer weten over dit klantverhaal? Wij vertellen je er graag over.

Waar kunnen wij u bij helpen?

Liever persoonlijk contact?

Laat het ons weten, dan komen we bij u langs of organiseren we een teamsessie of telefoongesprek.