Terugblik op het jaar 2022

Het jaar 2022 loopt alweer naar het einde en als we terugblikken is er veel gebeurd.

Door alle geopolitieke spanningen is het uitvoeren van projecten er niet gemakkelijker op geworden. Kosten van gas, olie en andere grondstoffen zijn hard gestegen en ook voor ons is dit dagelijks merk- en voelbaar. Prijsstijgingen zijn aan de orde van de dag en een inflatie van meer dan 10% is voor ons een ongebruikelijk getal, maar deze kosten worden door eenieder in de productieketen wel doorbelast.

De prijs is één, maar vergeet ook zeker de levertijd niet. Wanneer we componenten bestellen, is het onzeker wanneer deze worden geleverd. Een realistische planning afgeven is dus lastig. Onze medewerkers zetten zich maximaal in om zoveel mogelijk volgens de gemaakte afspraken onze producten op tijd te leveren. Hierin wordt ook enig begrip van onze klanten en de rest van de keten gevraagd. We begrijpen dat dit lastig is, ondanks dat dit niet altijd voor u zichtbaar is.

In een arbeidsmarkt waar krapte van (technisch) personeel duidelijk zichtbaar is, vraagt het invullen van vacatures eveneens extra inspanning. Daarom is het goed om al vroeg met het toekomstige arbeidspotentieel in gesprek te gaan. Denk hierbij aan de koppeling met het onderwijs, want kinderen maken rond hun 12e jaar al een keuze voor hun vervolgopleiding. Wij proberen hen middels een bedrijfsbezoek aan VMB te enthousiasmeren voor de techniek, want techniek = tof!

Veranderingen en trends zijn niet te stoppen, denk aan IoT en big data, begrippen die niet meer zijn weg te denken. We zien onszelf als een gewaardeerde kennispartner voor onze klanten en daarbij is scholing en bijscholing van ons personeel ook noodzakelijk om de kennis up to date te houden. Om deze veranderingen in de wereld goed te kunnen volgen en waar mogelijk voor te zijn, zullen we samen met de overheid, het onderwijs en andere stakeholders de handen ineen moeten slaan om de kwaliteit en de inhoud van de opleidingen hierop te laten aansluiten.

We zien voor 2023 voldoende uitdagingen, we gaan ze met vertrouwen tegemoet!

Facebook
Twitter
LinkedIn
tempIMG

Meer weten?

Wilt u meer informatie over dit blog ontvangen? Neem contact met ons op en we vertellen u er graag meer over.

Waar kunnen wij u bij helpen?

Liever persoonlijk contact?

Laat het ons weten, dan komen we bij u langs of organiseren we een teamsessie of telefoongesprek.