Cursus NEN 3140 Vakbekwaam Persoon VP voor medewerkers VMB

VMB Automation is leverancier van een breed scala aan besturingstechnische oplossingen. Van software engineering, paneelbouw tot inbedrijf stellen en onderhoud, het gehele spectrum wordt bediend. VMB Automation zal hiertoe regelmatig moeten kunnen aantonen dat haar medewerkers voldoende ervaring hebben opgedaan en voldoende zijn opgeleid en bijgeschoold op het vlak van Elektrotechniek en van Elektrotechnische veiligheidsrisico’s.

Medewerkers die aan elektrische installaties werken moeten periodiek opgeleid worden. VMB vindt het belangrijk dat haar medewerkers veilig te werk gaan. Daarom hebben alle medewerkers van VMB, die zelfstandig aan elektrische installaties werken, in januari 2019 de cursus NEN 3140 Vakbekwaam Persoon VP gevolgd. In de training staat veilig werken aan- en in de buurt van elektrische installaties centraal.

Door het volgen van deze training leren zij de eisen die een Vakbekwaam Persoon volgens de NEN 3140 norm aan het veilig werken stelt, waarover de medewerkers geïnstrueerd moeten worden en hoe de nieuwe verantwoordelijkheden en bevoegdheden geregeld zijn.

Tijdens de training kwamen de volgende onderwerpen aan de orde:

  • Wet en regelgeving
  • Basisbegrippen elektriciteit
  • Elektriciteit en veiligheid
  • Elektrotechnische werkzaamheden
  • Standaard werkzaamheden
  • Storingzoeken
  • Beveiligingstoestellen

Alle medewerkers hebben de cursus met een goed gevolg afgerond en zijn in staat om veilig te werk te gaan bij onze klussen.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Meer weten?

Wilt u meer informatie over dit blog ontvangen? Neem contact met ons op en we vertellen u er graag meer over.

Waar kunnen wij u bij helpen?

Liever persoonlijk contact?

Laat het ons weten, dan komen we bij u langs of organiseren we een teamsessie of telefoongesprek.