Vernieuwing besturing nieuwe meersluis te amsterdam

De besturingsinstallaties van de sluis (noord en zuid) zijn vervangen en zijn gekoppeld met een nieuwe transmissiekast. De transmissiekast bevat een koppel-PLC (Siemens) die via een netwerkswitch is verbonden met een data communicatieverbinding.

VMB Automation heeft de nieuwe besturingskasten gerealiseerd. De generale insteek van dit project was om de huidige besturing en de veldcomponenten te vervangen om hiermee aan de nieuwe veiligheidseisen te voldoen. Daarnaast is er een lokale bediening en noodbediening in de besturingskast meegenomen.

De Nieuwe Meersluis bestaat uit 2 roldeuren (noord en zuid) die beide gebruikt worden als voetgangers- en fietsersbrug. De aandrijving van beide roldeuren is identiek en worden aangedreven door een elektromotor (hoofdmotor). De bestaande elektromotoren zijn hergebruikt en aangestuurd door frequentie omvormers. Deze frequentie omvormers zijn door VMB Automation gemonteerd in de nieuwe besturingskasten.

Privacy settings

Welkom op onze site! Wij verzamelen verschillende soorten gegevens op onze website om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten uw wensen en eisen. Hieronder kunt bekijken welke onderdelen wij gebruiken, en kunt u deze optie eventueel uitschakelen.

Privacy verklaring | Sluit