“Met deze productielijnen blijven we een stap op de concurrentie voor”

Het authentieke pand van Vrijdag Premium Printing in Eindhoven is een bekend gebouw in de regio. Toen de regio Eindhoven nog één van de grootste tabak producerende gebieden ter wereld was, drukte het familiebedrijf al verpakkingen, etiketten, sigarenringen- en bandjes voor de vele tabaksbedrijven in de buurt. Inmiddels levert Vrijdag haar producten over de gehele wereld (70% van de producten wordt geëxporteerd). Eén van de redenen is dat Vrijdag Premium Printing met haar tijd is blijven meegaan en machines heeft ontwikkeld die aansluiten op de hedendaagse vraag van de afnemers.
Stap voor op de concurrentie
Trots toont Edwin Wagemakers – Productieleider afwerking en kartonnage – de moderne productieomgeving van Vrijdag Premium Printing. Tientallen indrukwekkende machines zijn volop in beweging om sigaren- en sigarettendoosjes, sigarenbandjes en luxe etiketten te produceren. Een gedeelte van de drukkerij bestaat uit machineparken met drukpersen die standaard ingekocht kunnen worden. Daarnaast is er een afdeling met unieke machines die in eigen beheer zijn ontworpen. Wagemakers vertelt dat Vrijdag Premium Printing met deze productielijnen een stap voor op de concurrentie kan blijven. “De machines blinken uit vanwege hun nauwkeurigheid en snelheid. Door gebruik te maken van de nieuwste technologieën zijn wij in staat sneller te produceren, sneller van formaat te wisselen en minder afval te verwezenlijken.”

Betrokken bij het proces
Begin jaren 90 werd de eerste eigen productielijn van Vrijdag Premium Printing ontwikkeld. Vanaf de start is Smits Besturingstechniek (nu VMB Automation) betrokken bij het proces. Sindsdien is VMB Automation huisleverancier van Vrijdag Premium Printing als het om de besturing gaat. “De medewerkers van VMB Automation hebben de expertise in huis en weten wat wij willen. Alle specifieke apparaten voor de besturing zijn door VMB geleverd. Het gaat om vier productielijnen die gemiddeld uit zes à zeven machines bestaan en zes stand-alone machines. De machines kunnen in een relatief korte doorlooptijd karton en drukwerk assembleren, confectioneren, stansen en de doosjes geheel automatisch inpakken. Ook kleinere orders kunnen zo snel en eenvoudig verwerkt worden.”

Snel reageren
Afgelopen jaar nog zijn er in samenwerking met VMB twee etikettering-units gegenereerd waarmee losse etiketten om de doosjes geplakt kunnen worden. “Het is fijn dat de mensen van VMB met ons meedenken en snel kunnen reageren op onze vraag. Dat geldt ook voor het onderhoud dat ze aan ons machinepark verrichten. De servicegraad is hoog. Bij storingen bijvoorbeeld reageren de medewerkers direct en adequaat.” Over de overname van Smits Besturingstechniek door VMB Automation zegt Wagemakers: “Onze contactpersonen zijn hetzelfde gebleven en we hebben al een prettig gesprek met directeur Arie Verhoeven gevoerd dus ik heb er alle vertrouwen in.”

Over Vrijdag Premium Printing
Vrijdag Premium Printing te Eindhoven is gespecialiseerd in het produceren van premium etiketten en verpakkingen van hoge kwaliteit.

Onder haar talloze afnemers bevinden zich producenten van, veelal luxe, consumentenartikelen met gerenommeerde merknamen uit de wereld van tabak, champagne, bier, gedistilleerd, koffie, cosmetica, sieraden en chocolade. De producten van Vrijdag Premium Printing vinden onder andere hun weg binnen Europa, de Verenigde Staten en het Caraïbisch gebied.
Vrijdag Premium Printing werd in 1905 als steendrukkerij opgericht door Louis Vrijdag.

In die tijd drukte het bedrijf voornamelijk bladmuziek. In de afgelopen honderdtwaalf jaar groeide Vrijdag Premium Printing tot wat het nu is: een zeer moderne en wereldwijd opererende premium printing onderneming, waar met gebruikmaking van de hedendaagse t echnieken zoals onder andere preging, bronzen en stansen, kwalitatief hoogstaande etiketten en verpakkingen worden geproduceerd.

Vrijdag Premium Printing

Vrijdag Premium Printing

Privacy settings

Welkom op onze site! Wij verzamelen verschillende soorten gegevens op onze website om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten uw wensen en eisen. Hieronder kunt bekijken welke onderdelen wij gebruiken, en kunt u deze optie eventueel uitschakelen.

Privacy verklaring | Sluit
Instellingen