In nauwe samenwerking ontwikkelde VMB Automation de software

Voor de uitleg over het Low Speed Ventilation schuiven we aan tafel bij Michiel de Jong van de Business Development afdeling van Boersema Installatie Adviseurs.

“De Low Speed Ventilation (LSV) is een klein apparaat dat de laagste PUE (Power Usage Effectiveness) voor datacenters combineert met de hoogste betrouwbaarheid op het gebied van luchtcirculatie. Boersema Installatie Adviseurs heeft het LSV-concept bedacht omdat hoge luchtsnelheden in een Datacenter veel problemen teweegbrengen. De meeste hotspots worden veroorzaakt door de lokale drukverschillen die ontstaan door de hoge luchtsnelheden. Deze symptomen worden doorgaans bestreden door overdruk toe te passen, wat op zichzelf weer tot andere problemen en kosten leidt.”

Energiereductie
Het ontwerp dat bedacht werd door Boersema voorkomt deze problemen en gebruikt daarnaast amper energie voor de luchtcirculatie. De Jong onderstreept dat de Low Speed Ventilation vele voordelen biedt. “Het energiegebruik voor luchtcirculatie is vrijwel nihil. Door de lucht rustig rond te laten lopen levert dat al snel een reductie op van 7%. Dat is een enorme energie- en kostenbesparing als je bedenkt dat datacenters meer energie verbruiken dan de totale vliegtuigindustrie. Daarnaast voorkomt het concept het optreden van hoge luchtsnelheden (veel wind) en vermindert het gerelateerde energieverbruik, het onderhoud, hotspots en initiële investeringen.”

Goed ontwerp
Al deze factoren staan of vallen, volgens De Jong, met een goed ontwerp. In die fase kwam ook VMB Automation in beeld. “De kleine luchtkoelers bevinden zich in de gang als onderdeel van de scheidingswand tussen de gang en de dataroom of de ruimte onder de verhoogde vloer. In deze gang wordt de lucht voorbereid om de dataroom binnen te gaan. De retourlucht wordt gemengd – indien beschikbaar – met de buitenlucht en – indien nodig – bevochtigd, gefilterd en gekoeld. Sensoren meten de luchtdruk en de temperaturen en hier komt slimme software aan te pas. In nauwe samenwerking met de ingenieurs van Boersema ontwikkelde VMB Automation de software die is opgeslagen in een gebruiksvriendelijk besturingskastje.”

Duurzame bedrijfsvoering
Het product (Low Speed Ventilation) dat wereldwijd op de markt is gezet is nauw verwant met de duurzame bedrijfsvoering van Boersema Installatie Adviseurs. “Wij zien het als onze verantwoordelijkheid om te zorgen voor een veilige en comfortabele leef- en werkomgeving. Ook VMB Automation streeft ernaar om haar projecten zo duurzaam mogelijk te realiseren, waarbij ze net als Boersema Installatie Adviseurs goed wil omgaan met grondstoffen en fossiele brandstoffen.”

Over Low Speed Ventilation
LSV staat voor Low Speed Ventilation, een slimme oplossing voor het beheersen van het klimaat in datacenters.

De luchtkoelers zijn ontwikkeld met geringe snelheidsventilatie, waardoor de luchtsnelheid laag wordt gehouden. Het concept staat niet alleen garant voor minimale energiegebruik, maar biedt ook vele mogelijkheden voor bijvoorbeeld hergebruik van warmte en vrije koeling door de hoge watertemperaturen.

LSV is een concept van Boersema Installatie Adviseurs, een onafhankelijk ontwerp- en adviesbureau. Boersema Installatie Adviseurs heeft meerdere datacenters ontworpen op uiteenlopende locaties, waarbij regelmatig gebruik wordt gemaakt van het Low Speed Ventilation concept. Daarnaast werkt Boersema voor scholen, in gebouwen voor gezondheidszorg en wonen, in farmaceutische projecten, in kantoren, datacenters, bedrijfsgebouwen en industriegebouwen.

Boersema Installatie Adviseurs

Boersema Installatie Adviseurs

Privacy settings

Welkom op onze site! Wij verzamelen verschillende soorten gegevens op onze website om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten uw wensen en eisen. Hieronder kunt bekijken welke onderdelen wij gebruiken, en kunt u deze optie eventueel uitschakelen.

Privacy verklaring | Sluit