Met control systems leveren wij complete besturingstechniek. Dit houdt in dat wij voor u de engineering uitvoeren, de software ontwikkelen, de panelen bouwen, de installatie en de inbedrijfstelling verzorgen.

Innovatief

De kracht van control systems zijn onze innovatieve totaaloplossingen die de prestaties van uw machinepark en installaties optimaliseren. Wij denken met u mee om samen het beoogde resultaat te realiseren. Door de professionaliteit van onze medewerkers en onze inhoudelijke vakkennis kunnen wij u gegarandeerd de beste oplossing aanbieden.

Diensten

Met onze innovatieve oplossingen en gedegen vakkennis is uw project bij ons in goede handen. Van het begin tot het einde zorgen wij voor een optimale realisatie van uw opdracht.

Ons team van engineers werkt -uiteraard in nauwe samenwerking met onze software engineers- een doordacht hardware-ontwerp uit.

Het meest geavanceerde (productie)proces of installatie netwerk is kansloos zonder intelligente software. Software die zorgt voor optimale snelheid, veiligheid en kwaliteit.

Onze paneelbouwers hebben veel ervaring en stellen dezelfde hoge eisen als u aan het hart van uw besturing.

Vanzelfsprekend zijn onze monteurs op de hoogte van de specifieke eisen en normeringen op het installatiegebied. Bovendien kennen zij uw branche.

VMB Automation biedt een totaaloplossing voor al uw klemmenkasten en lokale bedieningsstations. Behuizingssystemen vervullen een belangrijke veiligheidsfunctie en bewijzen elke dag hun waarde, zelfs gedurende de zwaarste omstandigheden.

Lees meer

Staat uw (oude) machine stil? Neem contact op met VMB.

Markten

Bedrijven in de olie- en gasindustrie over de hele wereld zijn dagelijks afhankelijk van de oplossingen van VMB Automation. Wij ontwerpen, bouwen en installeren het hart van hun procesinstallaties: de besturingstechniek.

Veiligheid

In de olie- en gaswereld zijn continuïteit en veiligheid cruciaal. Daarom zijn wij volledig op de hoogte van de geldende wet- en regelgeving voor deze industrie. Wij kennen de eisen van de ATEX-normering en de voorwaarden voor CE-markering en weten ze toe te passen in uw specifieke omgeving.

Onze besturingstechnieken voor complete installaties vindt u wereldwijd. Tevens ontwikkelen we ook een redundante deelbesturing voor de beveiliging van een FPSO, meetstations voor het leveren van biogas aan het centrale gasnet, leveling systemen voor het laden en lossen van tankschepen, logsystemen op boorplatformen en tal van andere besturingssystemen.

Voor een besturingstechnische oplossing binnen de watersector is meer nodig dan algemene kennis van hard- en software. Inhoudelijke kennis van de processen en de normen die een rol spelen bij afvalwaterzuiverings-installaties en drinkwaterprocessen is noodzakelijk. Drinkwaterbedrijven kunnen met geavanceerde procesautomatisering het beheer en het onderhoud veel efficiënter organiseren. Ook beschikt u over (realtime) procesinformatie.

Als machinebouwer ontwerpt en bouwt u innovatieve machines of apparaten. U laat het besturingstechnische deel graag aan specialisten over, aan VMB Automation dus. U bent niet de enige die dit volledig uitbesteedt. Specialisten zijn schaars op de arbeidsmarkt. Een groot aantal machinebouwers werkt daarom met ons samen. Dat zijn bedrijven over de hele wereld.

Uiteenlopend

Wij onderscheiden ons door praktische kennis en een innovatieve kijk op besturingstechniek. Hierdoor worden we bij het ontwerp en de realisatie van uiteenlopende projecten betrokken. Voorbeelden? Kraaninstallaties, speciale toegangssystemen in havens, afwikkelhaspels, zakkenafvul-machines, afvalscheiders, kraanlastbewakingen, lasmanipulators, mobiele datalogsystemen, aanvoersystemen voor flessendoppen, vulrobots, doek-impregneermachines, luchtseparators, weegsystemen, ovens, AGV’s, sorteerlijnen en ga zo maar door. U kunt uw projecten aan VMB Automation toevertrouwen. Wij hebben ervaring met vele PLC-fabricaten, bus-systemen, SCADA-oplossingen, MES-koppelingen, robots, microcontrollers, barcodelezers, RFID-technologie en andere geavanceerde technologie.

VMB Automation heeft als Agro & Food specialist een vestiging in de Regio Food Valley, namelijk Barneveld. Deze regio staat bekend om de kennis, innovaties en praktische toepassingen op het gebied van Food. Ook wij staan hierom bekend, vandaar onze keuze voor een vestiging in deze regio.

Dubbele uitdaging

Of het nu gaat om land- of tuinbouw, of (pluim)veehouderij, of de productie, verwerking en distributie van voedsel. Het draait om een hoge mate van (voedsel)veiligheid, duurzaamheid, productiviteit, efficiency en kwaliteit.

Als producent, toeleverancier of distributeur in deze sector heeft u dan ook een dubbele uitdaging. U investeert alleen als u zeker bent van een hoge mate van return on investment. Juist daarom is de technische creativiteit en diepgaande kennis van VMB Automation waardevol voor u.

VMB Automation realiseerde al besturingstechnische oplossingen voor onder meer invrieslijnen, sap-productielijnen, CIP-systemen, (brood)inpaklijnen, robot-inpakstations, potplant-pluglijnen, beladingsstations, koelsystemen, hamburgerbakmachines, flowpackers, interne transportsystemen en sorteerlijnen.

Wij beschikken over kennis en ervaring met vele PLC-fabricaten, bus-systemen, SCADA-oplossingen, MES/ERP-koppelingen, robots, barcodelezers, RFID-technologie en andere geavanceerde technologie. We kennen bovendien de geldende normen en randvoorwaarden in de foodindustrie zoals HACCP- en BRC. Wij zijn in staat om de veiligheid die deze normen waarborgen op een praktische manier te integreren in uw procesautomatisering.

In deze sector realiseren wij regelmatig oplossingen om besparingen te realiseren op het brandstofverbruik. Met onze technologie zijn schepen efficiënter in te zetten. Door onze slimme oplossingen wordt de exploitatie van schepen kosteneffectiever en wordt er realtime informatie aan de wal zichtbaar gemaakt.

Expertise Centrum

Een persoonlijke ontmoeting werkt het beste als je echt met elkaar in contact wilt komen. Wij ontmoeten u graag in ons Expertise Centrum.

Als u met een technisch vraagstuk zit of u wilt ‘gewoon’ een gedegen advies dan bevelen wij u van harte aan om gebruik te maken van ons Expertise Centrum. Het oplossen van een -ingewikkeld- vraagstuk komt namelijk pas tot volle wasdom als je bereid bent daar open en transparant mee om te gaan én de beste mensen consulteert om tot een optimaal resultaat te komen. En dat doen wij.

Lees meer

Privacy settings

Welkom op onze site! Wij verzamelen verschillende soorten gegevens op onze website om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten uw wensen en eisen. Hieronder kunt bekijken welke onderdelen wij gebruiken, en kunt u deze optie eventueel uitschakelen.

Privacy verklaring | Sluit